Start » Fordeler ved å konkurrere

Fordeler ved å konkurrere

Det er ikke alle som har hund som liker å konkurrere med den. Det kan være mange grunner til det, men som regel er det vel at man ikke har behov eller tid til å trene og forberede seg til konkurranser – og det er veldig forståelig. Men om man har muligheten til å konkurrere med hund, det være seg innenfor utstilling, lydighet, agility, eller andre så kan det være utrolig givende for både hund og eier. Man styrker båndene mellom seg, får både mental og fysisk trening, og ikke minst mestringsfølelse.

Når man snakker om å konkurrere så er det ofte et interessant tema i forhold til hvordan hundene oppfatter selve konkurranse-elementet. Vi mennesker snakker gjerne om konkurranse-instinktet, men for hunder handler det nok mer om instinkt og lek. Hunder som løper hundeveddeløp vil jo jage haren fordi det er jaktinstinktet deres som slår inn, mens veldig mange andre konkurranser handler om en blanding av lek og trening. Uansett hvilken gren man ønsker å konkurrere i så hersker det liten tvil om at den typen aktivitet er positivt for hunden, men man skal være obs på at det kan også være en utfordring for hunden å gå fra trening kun sammen med eier til en konkurranse-sammenheng hvor det er publikum og eier ofte kan bli litt nervøs. Dette er ting hunden vil merke og kan reagere på. Derfor er riktige forberedelser viktig for begge to.

Å konkurrere eller ikke

Ønsker man å starte å konkurrere, eller utvikle seg videre, er det to ting som gjelder. Trening og konkurranser. Det arrangeres konkurranser her i Vestfold, men det finnes også konkurranser i nabofylkene om du ønsker å holde deg forholdsvis lokalt. Sjekk ut Norsk Kennel Klubb (NKK) sin aktivitetskalender for hva som skjer hvor, samt lokale klubber.Konkurrere for å knytte enda sterkere bånd til hunden din