Start » Ikke som andre vinnere

Ikke som andre vinnere

For hundeeiere som ønsker å konkurrere med sine firbente venner finnes det en rekke ulike typer hundekonkurranser. I enkelte av dem er det liten tvil om at både eier og hund har jobbet hardt for sjansen til å kalle seg vinnere etter endt dyst, mens det i andre konkurranser kan være vanskelig for en utenforstående å skjønne hvorfor noen er vinnere og andre «tapere».

Et eksempel på det siste er ofte hundeutstillinger og vinnere derfra. For et utrent øye kan det være vanskelig å skjønne hvorfor enkelte hunder skille seg så mye ut at de blir vinnere mot et bredt felt av tilsynelatende like fine hunder. Og det er viktig å forstå at selv om de fleste hunder ikke kommer hjem som vinnere fra en hundeutstilling, så betyr ikke det at det er noe galt med disse hundene! Det er slik at, enkelt forklart, så handler hundeutstillinger om å finne de hundene som er nærmest en definert standard for sin rase, kjønn og alder. Hundeutstillinger er blant de meste populære hundekonkurransene, muligens fordi terskelen for å delta er forholdsvis lav, men for å skape vinnere kreves det hardt arbeid og tålmodighet.

Berømte vinnere på 4 ben

Av berømte vinnere av hundeutstillinger har det vært spesielt en super-kjendis i USA de siste årene. Helt siden han vant The Westminster Dog Show i 2008, som den første hunden av rasen beagle, har Uno vært en yndling i det store landet på andre siden av Atlanteren. TV-verten David Frei uttalte at Uno var uten tvil den mest populære av alle vinnere av Westminster de 25 årene han har dekket showet, og Uno ble blant annet invitert til Det Hvite Hus etter seieren sin.

Vinnere finnes også blant de med fire benMen som med de aller fleste andre konkurranser er det også i hundeutstillinger viktigere å delta enn å vinne, det bygger bånd mellom hund og eier, og er et flott måte å komme i kontakt med andre hundeinteresserte på. Og for hundene er det bra å få møte andre hunder, samt få prøve å utføre det de har trent på når det virkelig gjelder med publikum og full pakke.